Menu
menu

Păstrează copia și nu uita originalul

Albumul de familie este un soi de trusă portabilă de imagini care documentează evenimentele, relațiile dintre membrii familiei și oferă oamenilor posesia unui trecut imaterial. Fotografiile sunt în aceeași măsură un ritual social, o pseudo-prezență și o dovadă a absenței. Pe măsură ce timpul trece, fotografia intervine pentru a păstra și reafirma simbolic continuitatea și extinderea vieții de familie. Arhiva personală funcționează ca o reprezentare publică a formării familiei.

Proiectul își propune să recontruiască o imagine subiectiv idealizată a fotografiilor de familie, oferind o mărturie a existenței acestui cadru cu toate clișeele sale și să asambleze un eseu fotografic provenit din arhive anonime. Fotografiile creează un discurs prin ele însele și ilustrează subiecte precum: copilăria, școala primară, prietenia, adolescența, nunta, sărbătorile, bătrânețea și în final moartea. Imaginile suferă o serie de alterări: sunt reduse, mărite, reîncadrate, falsificate, se pierd și dispar; parțial sau nu.
Dorința de a selecta imagini din arhive anonime se transformă în nevoie și înceacă să suplinească lipsa unei arhive personale.